Tipuri de piele naturala pentru posete - Tanna
Cos cumparaturi

Ai o nelamurire: +40 745 652 696

Transport gratuit comenzile peste 400 lei !

Retur in primele 14 zile

Tipuri de piele naturala pentru posete

Pielea naturala este folosita din cele mai vechi timpuri, pentru fabricarea diverselor produse, chiar dacă în ultima perioadă, pielea sintetica se utilizeaza tot mai frecvent, totusi produsele din piele naturala raman in continuare mai calitative si mai rezistente. Textura folosita confera individualitate articolelor din piele. Exista mai multe tipuri de piele naturala si dorim ca acest articol, sa ofere câteva informații de baza.

Pielea naturala prezinta un miros distinct si are un caracter unic, deseori semnele naturale fiind vizibile (mici cicatrici, cute, variatii ale nuantelor in acelasi sul de piele). Pielea naturala este un material rezultat din pielea de animale (bovine, ovine, caprine, porcine sau reptile). Pana sa ajunga la forma finita, produsul trece prin mai multe etape de fabricare, la sfarsitul carora pielea este gata pentru a putea fi folosita la confectionarea obiectelor de marochinarie.

 

Pielea naturala de tip Saffiano

Acest tip de piele este stantata cu un model texturat specific. Este o piele rezistenta la apa, se curata usor si trasatura principala este de a nu se zgaria. Acest tip de piele naturala este mai dura ori mai rigida.

 

Pielea naturala de tip Box

Aceasta se foloseste foarte des in confectionarea gentilor dama. Este un tip de piele foarte fina, neteda. Se recunoaste dupa textura naturala a pieilor de bovine. Cele mai fine pieli sunt cele din piele de vitel. Box-ul este un tip de piele mai sensibila la manipulare, existand riscul ca urmele de zgarieturi sa fie vizibile.

 

Pielea naturala de tip Velur (intoarsa)

Pielea intoarsa se poate intalni foarte des in colectiile de genti dama piele naturala. Acest tip de piele este obtinuta prin slefuirea pielii pe partea carnoasa. Pielea naturala intoarsa din bovine tinere este cea mai de calitate. pielea intoarsa are un strat texturat pe ambele fete. La obtinerea pielii intoarse se utilizeaza doua sau trei fasii de piele normala, fapt care face ca suprafata de piele intoarsa sa fie mai mare decât suprafata (cantitatea) de piele originala. Velur-ul este dificil de intretinut, se pateaza usor si deseori un articol din piele intoarsa are o durabilitate mai mica decat un articol dintr-o piele naturala normala.

 

Pielea naturala tip Bizonat

Acest tip de piele are o textura naturala, asigura rezistenta in timp, iar produsele confectionate din piele bizonata nu isi pierd forma, si isi pastreaza structura initiala. Este placuta la atingere si este cel mai frecvent solicitat tip de piele in confectionarea rucsacilor sau gentilor.

 

Pielea naturala tip Lac

Cele mai fine si elegante genti din piele sunt cele confectionate din piele naturala lacuita si sidefata. Femeile iubesc acest tip de piele la genti. Acest tip de piele naturala lucioasa se obtine prin aplicarea peliculelor de lac in diferite straturi pe suprafata pielii.

 

 

Pielea naturala cu imprimeu

In aceasta categorie facem referire la piei exotice – exista o gama variata in acest sens, putandu-se lua pieile de la reptile (serpi, soparle, crocodili), feline, pasari (struti). Sunt folosite datorita aspectului lor special, dat de solzi sau desenul natural al pielii. De asemenea, unele dintre acestea prezinta o culoare foarte placuta, care deja este prezenta in mod natural, nemaifiind nevoie de vopsiri sau tratari suplimentare cu diverse substante. Se subintelege ca produsele din piele cu diferite imprimeuri sunt populare si la moda datorita texturii distinctive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns
TRANSPORT GRATUIT

La comenzi de peste 400 Ron

RETUR

In primele 14 zile

PERSONALIZARE GRATUITA

Alege ce culori doresti